, | Yıl: 2017, | Ay: Kasım
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

45. Sayı: kasım 2017 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

EEEH Dergi'den herkese selamlar;



Yaşamın tam ortasından bir 45. sayıyla karşınızdayız. Her yazımız ayrı bir sahne, her anlatı bizim deneyimimiz, bizim sesimiz



Hemen bir eğlence merkezinden başlayalım gezmeye, Eylem Yurtsever olay yerinden bildiriyor.



Konuk yazarımız Gözde Kılıç da geçen ay gerçekleşen festivalde dolaştırıyor bizi.



Mesafeleri aşmaya doyamayanlardan mısınız? O halde biraz daha açılalım. Bahar Yavuz tek başına gerçekleştirdiği yurtdışı gezisinin ilk bölümüyle karşınızda.



Gündemde neler var derseniz; ısrarla sergilenen çarpıklığı, bir spor müsabakası üzerinden deşifre ediyor Pınar Yavuz.



Nereden çıkıyor bu kadar olumsuz tutum, bu kadar hatalı yaklaşım? Konuk yazarımız Beyza Ünal empati kavramı üzerinden analiz ediyor çoğunluğun bakış açısını.



Meral Sözen, toplumun engelliye duyduğu fazladan ilgiyi irdeliyor bu sayıda. Bizler yaşamın içinde oldukça toplum kim bilir belki bir gün ikna olur sıradan insanlar olduğumuza.



Burak Sarı, son dönemlerin en anlamlı projelerinden biriyle ilgili harika bir röportaj gerçekleştirdi bu ay. Mutlaka haberdar olunması/haberdar edilmesi gereken, harekete geçildiğinde yapılacak ne çok şey olduğuna dair pek çok şeyi yeniden düşündüren bu projenin detayları röportajımızda.



Bir bilgilendirme de Elif Emir Öksüz'den. Kan şekerinizi her gün ölçmeniz gerekse, hatta günde birkaç kez? Kullanılan cihazlar ve yöntemlerle ilgili altın değerinde bilgileri bulabilirsiniz bu yazıda.



Engelli derneklerinin tartışmalı konumu üzerinden geçmişe doğru bir yolculuk var sırada. Sevgi Mart'ın içten anlatımıyla bu son derece yerinde tespit ve açıklamalara kulak vermeli herkes.



Bir diğer konuk yazarımız Merve Deniz Paker de bugüne gelişini ve yol arkadaşlarını öyle bir anlatıyor ki hepimizin içi ısınıyor.



Bir sonraki sayımızda yolculuğumuza beraber devam etmek üzere, herkese iyi okumalar.

Sesli Dinle