, | Yıl: 2018, | Ay: Eylül
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

55. Sayı: Eylül 2018 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

Merhaba Sevgili Okurlar



Yağmurları ve serinliğiyle gelen eylül ayını, EEEH dergi olarak sonbahar  bulutlarının hareketliliğini anımsatan yazılarımızla karşılıyoruz.



Mihri İlke Çeperli’nin sakat aktivistlerde gözlemlediğini belirterek irdelediği “gizli sağlamcılık örnekleri” üstüne yazısıyla  başlıyoruz. Deniz Aydemir Döke kıtalar arası yolculukta kendisine eşlik eden ufak bir yolcuyla havaalanında yaşadıklarını kaleme almış ve bakın neler söylüyor. Ardından Engin Yılmaz içine rekabet karıştığında engellileri yakından tanımanın nasıl bir hale büründüğünü somutlayan  birkaç vakayı bize aktarıyor. Canan Çam Yücel’se başka bir meselenin, temelde engelli, özelde kör bir çocuk yetiştirmenin inceliklerinin peşindeki satırlarıyla dokunuyor okurlarımıza. Gülcan Altun’sa betimleme yorumlarını biriktirdiği sepetinden bize birkaç sürpriz çıkartıyor. Sevgi Mart bu ay için başka başka memleketlere yolculuğun kapısını açan ipucunu paylaşmayı tercih ediyor. Yeni bir baston ve Erişilebilirlik Festivali yaklaşırken Sevda Bozbey Yılmaz etkinlik mutfağından fısıltılarla ilk konuğumuz oluyor. Ardından Esra Gözütok engelli bireylerle  çalışma  deneyiminin izleriyle bir diğer konuğumuz. Üçüncü konuğumuz ağustos sayımızın çağrıştırdıklarını anlattığı yazısıyla Lokman Ayva oluyor. Son konuğumuz Gözde Kılıç ise iletişim konusuna dair fikir ve önerilerini dile getiriyor.



 



EEEH Dergi ailesi olarak  zihninizi soru işaretleriyle süsleyip camınıza  pıtır pıtır vuran damlalara eşlik   etmek dileğiyle.

Sesli Dinle