, | Yıl: 2017, | Ay: Ağustos
Editörler: Deniz Aydemir Döke, Elif Emir Öksüz, Meral Sözen
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Burak Sarı
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

42. Sayı: Ağustos 2017 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@gmail.com

EEEH Dergi'den herkese merhaba,



Bu ayki sayımızda, teknolojiden mizaha, yasal düzenlemelerden gerçekleşen etkinliklere ve yazarların zihinlerinden geçenlere kadar okuyacaklarınızla kendinizi bir arkadaş grubunuzun müthiş sohbeti içinde gibi hissedeceksiniz. Eh zaten öyle de sayılmaz mı?



Sevgi Mart, engellilere yönelik kötü muameleyi araştıran bir raporun sonuçlarını açıklıyor.



Engin Yılmaz da, biri evde biri de sokakta işimizi kolaylaştıracak iki teknolojik üründen haber veriyor.



Bu yıl ülkemiz ev sahipliğinde Uluslararası İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın gerçekleştirildiğini biliyor muydunuz? İlgi çekici detaylar Pınar Yavuz'da.



Deniz tatili söz konusu olunca "mavi bayrak" kavramını çoğumuz bilir de, peki ya kırmızı bayrak? Erişilebilir bir tatille ilgili ne varsa, yasal düzenlemelerden izlenimlere her türlü bilgi Gülcan Altun'un yazısında.



Yaz tatilinin sonu birçok genç için okul demek. Heyecanın ve umudun da adresi olan üniversitelerde neler oluyor peki? Konuk yazarımız Merve Erten'in yazısına bir bakın mutlaka. Anlaşılan o ki: "engelsiz üniversite" ateşi hiç sönmeyecek.



Biz yolumuza bakarken belli ki birileri de bize bakıyor, ama ne bakmak? Biz ilerlerken sadece var oluşumuza şaşıran bir kesim, gerçekliğin en dış yüzeyine saplıyor yargısını ve takılıp kalıyor orada. Meral Sözen'in kafası da buna takılıyor bu ay.



Bazılarınca anlam verilemeyen sadece varlığımız mı dersiniz? Konuk yazarımız Muzaffer Eskin, sıradan becerilerimize yüklenen doğaüstü anlamlardan birini analiz ediyor bizler için.



Yerli yersiz maruz kaldığımız yorum bombardımanına karşı uygulayabileceğimiz sistematik bir çözüm sunuyor Eylem Yurtsever.



Mantık kurallarının işleyemediği durumlar mı var? En iyisi bırakalım süper kahramanımız Homo İbretus çözsün bu işi.



Bir yaratıcı fikir de Bahar Yavuz’dan. Başta kendimizi olmak üzere tüm yaşadıklarımızı görünür hale getirsek nasıl olur?



Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere herkese iyi okumalar.

Sesli Dinle