, | Yıl: 2023, | Ay: Haziran
Editörler: Burak Sarı
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Kadir Ahıska, Ramazan Derin
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

112. Sayı, Haziran 2023 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@engelsizerisim.com

Haziran sayımızdan merhaba dostlar. 2023 yılını da yarıladık. Acaba bu yılın kalan kısmında komik ağacın ötesine geçebilecek miyiz? Komik ağaç mı, ne? Bu sorunun Yanıtı Ali Çolak’ın efsane çevirisiyle zihinlerimize ulaşan güzel bir öyküde.



 



Kahve içmek gibi sıradan bir faaliyet nasıl zehir edilir? Sonuçta sağlamcıların her şeyi zehir etme yeteneği var. Ayrıntılar için Dilek Başar Açlan’a bağlanıyoruz.



 



Kahveyi zehir eder, yemeyeceğimizi de zorla yedirmeye çalışırlar. Bu komik durumun bir örneğini konuk yazarımız Ecrinnur Aytekin’den okuyoruz.



 



Sağlamcılar var olan hayatımızı zehir etmekle kalmıyor, dünyaya gelip gelmememize bile karar vermeye çalışıyorlar ama bu sefer sağlam kayaya çattılar. Burak Sarı’nın onlara söyleyecekleri var.



 



Nurşen Korkmaz ise Sağlamcılığı yerle bir eden bir kitap ile karşımızda bu ay.



 



“Hak temellilik” son yıllarda dilimizden düşmeyen bir ifade. Çok isteyip bir türlü tam anlamıyla ulaşamadığımız bu mücadele tarzıyla engelli hareketi arasındaki duvarlar nasıl aşılır? Şeyma Büyükurvay Şatay’dan zihin açıcı bir yazı.



 



Seçim sürecinde dildeki ayrımcılık örneklerine fazlaca tanık olduk. Konuk yazarımız Burcu İpek, güzel bir yazıyla yanıt veriyor bu söylemlere.



 



Dünya Dijital Erişilebilirlik Günü’nü geride bıraktık. Sessiz sedasız geçip giden günü Elif Emir Öksüz kulağından tutmuş ve kapsayıcılık nedir bilmeyenlerin, her güncellemede uygulamaları kullanılamaz hale getirenlerin suratına tokat gibi çarpmış.



 



Erişilebilirlik demişken, “WeWalk uygulamasındaki Danış” hizmetini merak edenler yanaşsın. Canan Çam Yücel’in güzel bir sürprizi var onlara.



 



Sarper Arıkan Visual Studio Code anlatımına devam ediyor. Bu bölümde menüleri anlatıyor. İlgilileri kaçırmasın.



 



Boş verelim bu meseleleri. Sevgi Mart Göcen, bir bebişe nasıl banyo yaptırılacağını oldukça güzel anlatmış.



 



Bu aylık bizden bu kadar. Temmuz sayımızda daha umut verici ve güzel gelişmelerle buluşmak üzere.

Sesli Dinle