, | Yıl: 2023, | Ay: Temmuz
Editörler: Burak Sarı
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Kadir Ahıska, Ramazan Derin
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

113. Sayı, Temmuz 2023 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@engelsizerisim.com

Yine biz geldik. Sıcakların bunalttığı temmuz günlerinde meltem esintisi vermeye geldik. Çok farklı konulardan bahsederek sizlere yelpaze ferahlığı vermeyi ümit ediyoruz.



 



Sevgi Mart Göcen sahnesi noterlik bürosu olan bir tiyatro oyunu yazmış bu ay bize. Hayır hayır, kurgu değil, gerçek bir olay. Kaçırmayın ve hemen yazıya bir göz atın. Laf aramızda yazarın armağanını biz çok merak ettik. Sizde mi?



 



Hayatı düzenleyen kurallar bütünüdür, diye tanımlanabilir en kaba ifadesiyle hukuk. Peki yeti farkı olan insanlar düzenlemeler yapılırken nerede tutuluyor? Engin Yılmaz yaşadıklarından hareketle bu konuyu irdelemiş ve bakın neler demiş?



 



Değişik miyiz? Kimler değişik olanlar? Dahası dışarıdan bakınca ilham perisine mi benziyoruz? Nereden mi çıktı şimdi bu ve niye? Detaylar konuk yazarımız Ecrinnur Aytekin’in yazısında.



 



Malum yaz ayları, izin zamanları. İzne çıkınca tatile gitmek, farklı yerler görmek istiyor insan. Planlarınız arasında Amasra varsa ki mutlaka olsun, muhteşem anlatımıyla Ilgın Aydınoğlu deneyimlerini okumadan yola çıkmayın.



 



Yeti farkı olanlara yapılan ayrımcılığın coğrafyası yok biliyorsunuz. Kültürü farklı, dili farklı olsa da yaklaşım çoğunlukla aynı bizler olunca söz konusu olan. Böyle bir yaşam deneyimini konu etmiş Ali Çolak bu ay çevirisinde. Okurken duygularınız kabaracak ve umudunuz büyüyecek iddia ediyoruz.



 



Teknoloji baş döndürücü bir hızla değişiyor ve gelişiyor. Peki ya erişilebilirlik? Sarper Arıkan köşesinde geleceğin cihazlarını ve erişilebilirliklerini mercek altına almış.



 



Tüm çabalarımıza karşın hayatımızın pek çok alanı henüz erişilebilir değil ne yazık ki. Bu alanda büyük bir açığı kapatan bir hizmet Danış. Kullanıcıların deneyimlerini paylaşmaları ise uygulamanın daha çok gelişmesi için elzem. Canan Çam Yücel yeni sayıda daha önce Danış geliştiricileri ile yaptığı röportajı pekiştiriyor. Bu sefer kullanıcı cephesinden konuyu ele alıyor.



 



Körden seramik sanatçısı olur mu? Elbette olur. Bu yola baş koyan isimlerden sadece biri Özge Gül. Yolculuğunu ve merak edilen her şeyi Burak Sarı sordu, Özge Gül yanıtladı.



 



Filmleri betimlemeleri üzerinden değerlendiren yazarımız Gülcan Altun bu ay da misyonunu bırakmamış. Aynı zamanda filmde bazı ifadeler kafasını karıştırmış. Ayrıntıları dergimiz sayfalarında bulacaksınız.



 



Kirlenmemiş denizleriniz, apartman harçlarında tüketilmemiş kumsallarınız, zararlı ışınlara gark edilmemiş güneşleriniz ve yangınlara teslim etmediğiniz ormanlarınız olsun. Bu arada tüm bunların tadını çıkardığınız zamanlarda EEEH Dergi sayfaları cihazlarınızda hep açık olsun.

Sesli Dinle