, | Yıl: 2022, | Ay: Şubat
Editörler: Burak Sarı
Yazım Denetimi: Gülcan Altun, Canan Çam Yücel.
Web Sorumlusu: Can Deniz Balkaya, Ramazan Derin
Yayınlayan: Engelsiz Erişim Derneği

96. Sayı: Şubat 2022 Sesli İndirmek İçin Tıklayın.PDF olarak İndirmek için tıklayınız

İletişim Bilgileri


E-Posta:
eeehdergi@engelsizerisim.com

Duyduk duymadık demeyiiiin! Bu ay tam 8 yaşımıza girdik.



Tam sekiz yıldır üretiyor, öğreniyor, anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Anlatırken öğreniyoruz. Kolektif üretimin, samimiyetin, güvenin ne demek olduğunu hatırlıyoruz. Bir avuç insan, yıldızlara uzanma çabasının çılgın hazzını yaşıyoruz. Düşsek ne olur ki bu çaba içerisinde? Düşüp kalkmaktan daha eğitici bir okul mu var? O yüzden hayallerimizin peşinden tereddütsüz koşuyoruz. Yüzlerce insanın emeği var üretimlerimizde. Yollarımızın ayrıldığı insanlar da oldu, arkasını dönüp gidenler de. Bundan sonra da olacak elbet ama dergimiz yolunda yürümeye devam edecek. Çünkü sayıları az da olsa hayal kuran ve hayallerinin arkasından giden insanlar olacak. Sevgiyle, emekle büyüttüğümüz dergimiz var olsun.



Sekizinci yaşımızı bir kitap ile taçlandırdık. Ayrıntıları tanıtım yazımızdan okuyabilirsiniz.



Kitap Tanıtım Yazımızı Okumak İçin Tıklayın



Sevgi Mart Göcen, doğum günümüz için bizimle röportaj yaptı. Röportaj ücreti isteyecektik ama kendisinin çok sert bir avukat olduğunu hatırlayınca, böyle bir talebin hiç mantıklı olmadığını anladık.



Gülcan Altun ise doğum günümüzü fırsat bilip dedikoduculuğunu konuşturmuş.



Şubat ayı aynı zamanda Ela Hipatya’mızın da doğum günü. Dilek Başar Açlan, bunu fırsat bilip erişilebilir doğum günü kutlamayı anlatmış. Biz de Hipatya’mızın doğum gününü kutluyor, adı gibi güzel yaşları olsun diyoruz.



Doğum da ölüm de yaşama dair. Burak Sarı, fiziken aramızdan ayrılan dostları ile anılarını tazeliyor.



Nurşen Korkmaz, bizi değil yanımızdaki kişiyi muhatap alan sağlamcılara ateş püskürüyor. Nurşen’i bile çileden çıkarma başarısını gösterenlere ne desek bilemedik.



Konuk yazarımız Ramazan Akel öfkenizi tavan yaptıracak bir ayrımcılık hikâyesi anlatıyor.



Ramazan’ı hemen bırakmıyoruz. Konuk yazarımız Mehmet Bulut’un İZBAN’daki ayrımcılık üzerine Ramazan Akel ile yaptığı röportajı da yayımlıyoruz.



Canan Çam Yücel, dildeki ayrımcılığı sayfalarına taşımaya devam ediyor. Haksız da değil hani.



Sağlamcılığı on maddede özetliyor Meral Sözen. Belki bu şekilde daha iyi anlaşılır.



Ayrımcılık ile mücadele etmenin en iyi yollarından birisi, çocukları doğru yönlendirmek. Konuk yazarımız Kadir Ahıska’nın kaleminden bizlerle.



Tanecik kitabından çok güzel bir bağımsızlık öyküsünü Ali Çolak’ın muhteşem çevirisiyle okuyoruz.



Hep sağlamcılıktan söz ettik. Oysa yeryüzündeki her canlıya eşit yaklaşanlar da var. Engin Yılmaz’ın öğrencilerinin engelli hayvan sahipleriyle gerçekleştirdiği güzel röportajın ilk bölümünü yayımlıyoruz.



Bu aylık da bizden bu kadar. Malum daha nice sekiz yıl var önümüzde. Enerjiyi tasarruflu kullanalım. Mart sayımızda görüşmek üzere.



 

Sesli Dinle